skip to Main Content

Prijedlozi za kupnju stana

Zagreb je grad po mjeri čovjeka, što su očito prepoznali mnogi – potražnja za stanovima u gradu sve je viša iz godine u godinu, zbog čega je sve teže doći do nekretnine iz snova. Pronaći idealan kvart koji sadrži sve potrebno za ugodan život, a potom i kvalitetno projektiranu i izgrađenu nekretninu ponekad može djelovati kao nemoguća misija.

Kako bismo barem malo olakšali potragu, provest ćemo vas kroz tri različita zagrebačka kvarta i odabrane vrhunske stambene objekte u njima

Novi dio centra: stanovi na Črnomercu

Črnomerec je u posljednjih nekoliko godina postao jedna od najpoželjnijih lokacija u Zagrebu zbog svoje blizine centru grada. Udaljenost od okretišta tramvaja na Črnomercu do Trga bana Jelačića je svega 3.5 kilometara, a ovaj kvart se osim toga može pohvaliti i velikom količinom sadržaja nadomak ruke. Kvartovski veliki super marketi, dom zdravlja, ljekarne, osnovne škole i vrtići, teretane, kafići i restorani omogućuju visoku kvalitetu života. Dodatan plus je i blizina prirode – park šuma Grmoščica i šetnica Črnomerečki potok udaljeni su manje od 2 kilometra.

Jedan od najnovijih projekata na Črnomercu je i stambena zgrada na uglu Prilaza baruna Filipovića i Cankareve ulice. Ovaj objekt jedinstvene fasade u ciglastim narančasto-smeđim tonovima već na prvi pogled odskače od ostatka novogradnje u ovom dijelu grada, a osim toga odlikuje se i jedinstvenim tlocrtom sa zajedničkim parkom u centralnom dijelu objekta. Veliki plus je i podzemna garaža koja rješava problem parkiranja za buduće stanare.

Projekt Prilaz baruna Filipovića - Cankareva ulica

O atraktivnosti projekta i lokacije dovoljno govori činjenica da je velik dio stanova rezerviran čim je objavljena njihova prodaja, a trenutno su još uvijek za kupnju dostupni stanovi između 40 i 93 kvadratna metra po cijeni od 3.990,00 €/m2.

Zeleni jug: stanovi u Dugavama

Iduća lokacija nas vodi preko Save u Dugave, po mnogima najljepši kvart u Novom Zagrebu. Ono što ih čini jedinstvenima je izvrsno urbanističko planiranje sa sjajnom infrastrukturom i velikom količinom zelenih površina, zbog čega su odlična opcija za mlade obitelji. Iako su nešto udaljenije od centra grada u odnosu na Črnomerec, svejedno su sjajno povezane prometnicama i javnim prijevozom. I baš kao i Črnomerec, Dugave se odlikuju velikom količinom sadržaja dostupnom na svega nekoliko koraka gdje god se nalazili.

Iako je većina stanova u ovom kvartu izgrađena u sedamdesetim godinama dvadesetog stoljeća, postoje i suvremenije opcije. Među njima je i projekt Novogradnja Dugave, mini naselje s bogato opremljenim stanovima i odličnim prostornim planiranjem.

Projekt Novogradnja Dugave

Prednost ovog naselja je što je investitor imao potpunu kontrolu nad izgradnjom okružujuće infrastrukture, uređenja okoliša i razmještaja objekata, pa je stvoren vrlo ugodan životni prostor okružen zelenilom. Gotovo svi stanovi u 8 objekata imaju vlastiti vanjski prostor u obliku lođe, balkona ili privatnog dvorišta, a za stanovnike naselja moguća je i kupnja parkirnih ili garažnih mjesta. Više o projektu Novogradnja Dugave i vrhunskoj opremi stanova saznajte u nastavku.

U projektu su dostupni stanovi veličine između 41 i 89 metara kvadratnih po cijeni od 2.790,00 €/m2.

Beskrajno šarmantan stari grad: stanovi u centru Zagreba

Iako su potresi u 2020. uzdrmali tržište nekretnina u centru Zagreba, mnogi još uvijek ne mogu odoljeti šarmu stare jezgre grada. No kupnja stana u centru najčešće dolazi s dozom rizika – cijene su visoke, a kvaliteta starogradnje izgrađene mahom prije stotinjak godina je upitna. Iz tog razloga postoji ogroman interes za još vrlo rijetku novogradnju u ovom dijelu grada.

Jedan od takvih projekata koji već neko vrijeme plijeni pažnju prolaznika svojim luksuznim pročeljem je i stambeni objekt nasuprot ulaza u park Ribnjak.

Projekt Ribnjak

Iza staklene crne fasade s izbočenim zlatnim lođama skrivaju se svjetlom okupani dnevni boravci 17 stanova s pogledom na zelenilo parka. Sve stambene jedinice u ovom objektu dvostrane su orijentacije pa su tako spavaće sobe smještene sa stražnje, mirnije strane. Projekt Ribnjak predstavlja vrhunac luksuza kad je riječ o novogradnji u Zagrebu, a njegov veliki plus je i prestižna lokacija udaljena svega 5 minuta hoda od glavnog zagrebačkog trga.

U projektu Ribnjak dostupni su stanovi veličine između 98 i 150 metara kvadratnih po cijeni 7.990,00 €/m2.

Osim Ribnjaka, u samom srcu grada nalazi se još jedna luksuzna nekretnina koju ste sigurno zapazili ako ste bili u prolazu – projekt Petrinjska. Njena mrežasta fasadna obloga zlatne boje štiti staklene stijene 7 raskošnih stanova od znatiželjnih pogleda s ulice. Uz pročelje, lokacija je ono što ovaj projekt čini zaista jedinstvenim –  na samo nekoliko koraka od ulaza u zgradu nalazi se možda najljepši zagrebački trg, Trg kralja Tomislava.

Baš kao i o projekt Ribnjak, Petrinjska ulazi u sam vrh arhitekture, dizajna i kvalitete izgradnje ne samo u Zagrebu, već i na području Hrvatske.

Projekt Petrinjska

U projektu Petrinjska dostupni su stanovi veličine između 100 i 122 metara kvadratnih po cijeni 7.990,00 €/m2.

Tri različita kvarta, tri različita cjenovna ranga i četiri različite nekretnine – nadamo se da ste u ovoj selekciji pronašli idealnu opciju za sebe. Otkrijte više detalja o dostupnim stambenim jedinicama u ovim projektima, ali i ostalim Mešić Com stanovima i parkirnim mjestima za prodaju u Zagrebu.

Back To Top
Pretraži