skip to Main Content

Zašto gradimo u Dubravi?

Dubrava je jedan od najstarijih kvartova u Zagrebu, a prvi put se spominje davne 1842. godine. Predstavlja jedan od najvećih i najpoznatijih kvartova u glavnom gradu Hrvatske, a nalazi se na istoku grada. Kroz Dubravu prolazi istoimena avenija koja Dubravu dijeli na dva dijela: Gornju i Donju Dubravu.

Gradnjom u Dubravi naše zgrade Grižanska i Škabrnjska postaju dio kvarta koji u posljednjih nekoliko godina “gradi” neku novu priču. Nastanjuju se tu mlade obitelji, sve više djece može se susresti na putu prema školi i u parkovima, a i prometna povezanost s ostalim dijelovima grada je izuzetno dobra.

Dubrava se sastoji od više manjih kvartova koji su svaki na svoj način drugačiji jedan od drugog. Bolnica KB Dubrava, danas je jedna od najpoznatijih hrvatskih bolnica. Prije svima poznata kao vojna bolnica, a obnovljena je 1988. godine.

Dubrava osim bolnice, ima i osnovne škole, vrtiće i parkove za djecu različitih uzrasta. Mnogi stanovnici Dubravu nazivaju ju “epicentrom svega”. Školska igrališta često su mjesto turnira humanitarnog karaktera.

Također, perspektivni sportaši imaju priliku ovdje pokazati svoje sportsko umijeće. Osim toga, Dubrava ima i sportski kompleks NK Dubrave gdje brojni sportaši odrađuju pripreme. Dvorane u Dubravi su isto tako sveprisutne što je izuzetna prilika za napredovati u željenom smjeru.

Dubrava ima i tzv. mjesto okupljanja gdje brojni bendovi i danas imaju probe. Glazba kojom Dubrava “zrači” glazba je prihvaćanja, veselja i uživanja u životu.

Grižanska/Kolakova projekt je u Dubravi. U blizini lokacije izgradnje je gradski vrtić i osnovna škola, KBC Dubrava, shopping centar, Dom zdravlja, pošta, ljekarne. Dubrava je i dobro prometno povezana autobusnim i tramvajskim linijama s ostalim dijelovima grada, a sam projekt sadrži i zelenu površinu za siguran boravak djece na otvorenom u blizini zgrade.

Grižanska projekt Mesić com

Škabrnjska svojom pristupačnom lokacijom na području Dubrave postaje aktualna zgrada za življenje. Osim po dobroj prometnoj povezanosti, Dubrava i Škabrnjska ističu se po lakom priključenju na okolne ulice te blizinom dječjeg vrtića, bolnice Dubrava i ostalih lokacija.

Škabrnjska projekt Mesić com

S brojnim mogućnostima, skrivenim mjestima i tajnim odredištima Dubrava će svakoga ostaviti bez riječi. Brojne generacije svoju priču započeli su u ovom Zagrebačkom kvartu i možda su u određenom periodu života napustili Dubravu, ali ostala su sjećanja kojih se rade prisjete.

Dubrava je stari zagrebački kvart i čuvar zagrebačke časti. Mnogi će se složiti s ovom rečenicom, a mi vam samo kažemo da izgraditi svoj život u Dubravi danas pruža brojne mogućnosti i prednosti kako za djecu, mlade tako i za roditelje te starije dobne skupine.

Gradnjom u Dubravi Mešić objekti su smisleno izrađeni te teže potpunoj pristupačnosti i funkcionalnosti. Dubrava će vas očarati svojim drugačijim i samo njoj posebnim načinom života, ljudi će vas prihvatiti, a svoj dom ćete stvoriti u kvartu koji ima sve što poželite. Od vrtića, škole, parkova, igrališta, do bolnice, shopping centra, Doma zdravlja i ono najvažnije – dobro je prometno povezano gdje god išli.

Za sve ostale informacije te pitanja oko lokacija slobodno nas kontaktirajte.

Back To Top
Pretraži