skip to Main Content

Subvencioniranje stambenih kredita – prijave u rujnu 2020.

Već ste pronašli svoj novi dom i želite što prije u njega useliti te ga učiniti svojim domom iz snova? Na dobrom ste putu. Kreće novi krug natječaja za subvencioniranje stambenih kredita.

Subvencioniranje stambenih kredita je mjera pomoći kojom se mladim osobama do 45 godina starosti koji imaju kreditnu sposobnost subvencionira plaćanje dijela stambenog kredita tijekom prvih pet godina (a možda i dulje, navest ćemo razloge u nastavku teksta) otplate kredita.

Mjera je započela 2017. godine, a posljednji krug natječaja bio je u travnju ove godine gdje je zaprimljeno ukupno 3681 zahtjev za subvencijom.

Tko se može prijaviti na natječaj?

Na poziv se mogu prijaviti građani s prebivalištem na području Republike Hrvatske koji ispunjavaju uvjete za dobivanje stambenog kredita, koji nisu stariji od 45 godina te koji, odnosno čiji partner ili partnerica, u vlasništvu već nemaju stan, kuću ili koji u vlasništvu imaju jedan stan koji prodaju radi kupnje većeg stana ili kuće ili grade vlastitu kuću zbog potreba vlastitog stanovanja.

Uvjet koji se mora zadovoljiti prilikom subvencioniranja kredita za kuću ili stan je da cijena po metru kvadratnom iznosi do najviše 1500 eura, odnosno do iznosa najvišeg kredita od 100.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Također, rok za otplatu ne smije biti kraći od 15 godina. Visina subvencije kreće se od 30% do 51% ovisno o indeksu razvijenosti mjesta gdje se nekretnina kupuje ili gradi.

Ove mjere stambenog zbrinjavanja uključuju i demografske mjere jer se za svako novorođeno, odnosno usvojeno dijete tijekom razdoblja subvencioniranja kredita, subvencija produljuje za dodatne dvije godine. Međutim, za obitelji koje već imaju djecu prilikom podnošenja zahtjeva na natječaj omogućeno je produljenje subvencija za dodatnu godinu po svakom djetetu.

Obitelj u stanu

Za dodatne informacije o uvjetima natječaja i putu prema dobivanju subvencija pročitajte na web stranicama APN-a (Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama).

Novi dom – nova životna prilika

Svjesni smo da je ovo veliki korak za sve mlade osobe. Odlučiti se na kupnju stana na kredit je nešto što nije nimalo laka odluka. Upravo zato, ovaj način dobivanja subvencije je izuzetno dobra prilika za toliko potrebnu pomoć u startu.

Mešić želi olakšati svim mladim osobama. Za naše objekte posjedujemo vlasnički list što je jedan od uvjeta za dobivanje subvencije. Svakako nas kontaktirajte kako bi sve dogovorili za vašu sigurnu prijavu na natječaj i dobivanje željene subvencije.

Za naše nove stambeno-poslovne projekte u Mikulićima, Domobranskoj ulici, Bolničkoj ulici i na ostalim lokacijama možete tražiti subvencioniranje putem APN-a. Vjerujemo da će oni postati Vaš dom iz snova.

Novi stan Mesic

Rujan je pred vratima! Nemojte više čekati! Već sada se prijavite i krenite razmišljati kako da vaš stan postane vaš novi dom.

Back To Top
Pretraži