skip to Main Content

Prednosti hidroizolacije

Hidroizolacija je jedan od najvažnijih, a opet često zanemarenih zadataka kod gradnje ili obnove objekata. Problemi s hidroizolacijom na početku se smatraju tek neugodnošću, ali dugoročno gledano predstavljaju ozbiljan problem. Izbjegavanje uporabe kvalitetnih hidroizolacijskih rješenja stvorit će mnoge probleme u stanovanju. Bez kvalitetne hidroizolacije, voda će naći put i uzrokovati štetu na objektu i stvarima, a u interijeru će se pojaviti alge i gljivice te loša kvaliteta zraka što će narušavati zdravlje, komfor življenja i izgled prostora.

Štiti interijere od oštećenja uzrokovanih utjecajem vode

Voda na pogrešnim mjestima može biti najgora noćna mora vlasnika kuće. Vlaga i voda vrlo dobro znaju pronaći svoj put i probiti se u unutrašnjost vašeg doma, uzrokujući tako značajnu štetu. Prava zaštita životnog prostora je moguća jedino primjenom kvalitetnih hidroizolacijskih rješenja.

Hidroizolacijska rješenja mogu biti na bazi bitumena, disperzijskih premaza, poliuretanskih premaza ili na bazi polimer-cementnih rješenja.

Upravo su zadnja, polimer-cementna hidroizolacijska rješenja najpopularnija. Mogu biti otporna na negativan tlak, aplikacija se izvodi s unutarnje strane objekta (u konstrukciji zadržavamo vodu – voda iz zida “gura” hidroizolacijski premaz prema interijeru, ali interijer ostaje suh) npr. weber.tec D-fix, ili klasična fleksibilna rješenja koja se u apliciraju sa vanjske strane objekta (pozitivan tlak – voda “gura” hidroizolacijski sloj prema zidu)  kao npr.: weber.tec D-flex, weber.tec D-max 2k ili weber.tec Superflex D2.

Sprječava nastanak zdravstvenih problema

Mali propusti pri izvedbi hidroizolacijskog sloja mogu stvoriti velike probleme u kvaliteti življenja zbog loše kvalitete zraka u prostoru te zbog stvaranja algi i plijesni. Često su ti mali propusti potpuno nevidljivi i oku neprimjetni, omogućujući tako da mali problem preraste u ogroman trošak. Zbog toga, aplikacija hidroizolacijskog sloja se izvodi u minimalno 2 sloja, a poželjno 3 (rotirajući za 90° smjer aplikacije pri izradi svakog novog sloja). Iako vlaga može samostalno pridonijeti strukturnim oštećenjima (prilikom sušenja/kristalizacije), alge i plijesni prvenstveno predstavljaju značajan zdravstveni rizik za vas i vašu obitelj.

Stvaraju se spore koje se šire u zrak, a kada ih udišete, putuju u pluća što može uzrokovati zdravstvene probleme kao npr: razni respiratorni problemi, umor, glavobolja, pojava različitih alergijskih reakcija, itd.

Plijesan je vrlo invazivna te se s lakoćom može širiti po vašim zidovima, stropovima i stvarima u kućanstvu. Teško se uklanja što može stvoriti iznenadne i neizbježne troškove. Kako biste zaštitili vaš dom, osigurajte vodonepropusnost uporabom kvalitetnih Weber hidroizolacijskih rješenja te spriječite pojavu algi, plijesni i loših životnih uvjeta koji dolaze s vlagom. Osim toga, izvršite rutinske provjere čitavog doma kako biste osigurali pronalazak problema u ranoj fazi. Uvijek je poželjno hidroizolaciju objekta učiniti u pravo vrijeme kako biste zaštitili vas i vašu obitelj od takvih neočekivanih problema.

Štedi vaš novac

Hidroizolacija vašeg doma može vam se činiti kao velik zadatak i troškovi postupka također izgledaju kao udarac na vaš proračun, ali prevencija je uvijek bolja od popravaka. Najbolje je da na to gledati kao na dugoročno ulaganje koje štedi novac tijekom životnog vijeka objekta. Troškovi su mali u usporedbi s cijenama popravaka. Vaša kvaliteta življenja, zdravlje, sigurnost i mir su vrijedni ulaganja.

Ulaganjem u hidroizolaciju povećavate vrijednost svog doma. Budući kupci rado će čuti da ste već uložili u hidroizolaciju i često su spremni platiti više za takav objekt.

Mjere koje se poduzimaju postavljanjem hidroizolacije pomažu u smanjenju nivoa vlage u unutrašnjosti objekta i time čine prostor pogodnim za život.

Osigurajte dodatnu zaštitu i estetiku prostora postavljanjem keramičkih pločica

Kako bi u mokrim prostorijama (kupaonice, kuhinje, vešeraji…) zaštitili vodonepropropusne slojeve preporučujemo preko njih postaviti pločice. Keramičke pločice na površini imaju zaštitni sloj koji ih čini nepropusnim za prodore vlage i zaprljanja. Također su prirodno otporne na vlagu, što ih čini idealnim za vlažne prostore. Pločice nisu štetne za zdravlje kao neke druge vrste obloga jer ne sadrže hlapljive organske tvari.

S pločicama će vaša mašta doći do izražaja jer postoji velik izbor stilova i boja. Pločice su materijal koji je lako dobavljiv i nećete morati daleko putovati da ih kupite.

Pomno izabrane pločice mogu dodati toliko boje i života vašoj kuhinji ili kupaonici pa pažljivo izaberite savršene kombinacije, jer će one dugo biti sastavni dio vašeg doma.

Pločice će trajati godinama ako ih postavite kvalitetnim Weber ljepilima za keramiku. Upotrijebite vrhunsko sivo webercol flex ili bijelo webercol flex plus W ljepilo i vaša kuhinja ili kupaonica nastavit će dugo vremena dodavati vrijednost vašem domu.

Za fugiranje upotrijebite kvalitetnu fleksibilnu vodoodbojnu fugirnu masu u odgovarajućoj boji webercolor comfort.

Zbog svih navedenih razloga osigurajte vodonepropusnost vašeg prostora. Odvojite vremena za skupljanje informacija o kvalitetnoj izolaciji vašeg objekta od vode, kako u budućnosti ne biste imali briga i dodatnih troškova.

hidroizolacijska rješenja koristili smo na našem stambeno-poslovnom objektu u Domobranskoj ulici.

Back To Top
Pretraži