skip to Main Content

Novi stanovi na Ribnjaku, u Dugavama, Petrinjskoj i Stupniku

Povijest parka Ribnjak vezana je uz Kaptol – prvi se put spominje 1093. godine pri osnivanju Zagrebačke biskupije, kao površina blizu stolne crkve s ribnjakom uz nju. Biskup Aleksandar Alagović odlučio je urediti spomenuti zapušteni prostor kao biskupski perivoj. I sami je park, kao i ulica, dobio ime upravo po ovim biskupskim ribnjacima čije isušivanje započinje 1830. godine podno utvrda biskupskoga dvora i stolne crkve.

Dobro prometno povezana, a istovremeno oaza mira i zelenila, na samo nekoliko minuta od srca grada – Trga bana Josipa Jelačića – bila je idealna lokacija za našu gradnju – spoj moderne arhitekture i nekoć neostvarivih snova.

Svaki od 17 stanova pomno su projektirani kako bi zadovoljili sve vaše želje. Stanovi od najmanje 100m sa SMART HOME sustavom bit će idealan izbor za sve one koji žele biti blizu gradu, ali istovremeno u svojoj oazi mira i zelenila.

Novo ruho Petrinjske ulice u samom srcu Zagreba

Novo ruho Petrinjske ulice u samom srcu Zagreba

Na mjestu gdje danas stoji Petrinjska ulica, u 18. stoljeću bio je obični prilazni put. Danas je Petrinjska ulica višeslojna gradska ulica s građevinama brojnih poznatih graditelja i arhitekata. U ulicu je utkan početak širega razvoja grada Zagreba, kao i najranija arhitektura. Današnji naziv ulice proizašao je od nekadašnjega javnog gradskog puta u smjeru grada Petrinje.

Posebnu vrijednost ulici donosi njezin sjeverni dio koji je danas isključivo pješačkog karaktera te čini cjelinu s glavnim zagrebačkim trgom – Trgom bana Josipa Jelačića.

Urbana slojevitost, prisutnost zgrada koje svojim stilskim karakteristikama i kvalitetom nadilaze standard pojedinoga stilskog razdoblja i pridonose definiciji povijesnih oblika hrvatske arhitekture neke su od bitnih karakteristika same Petrinjske ulice u kojoj smo odlučili smjestiti neke od najmodernijih stanova u užem centru grada.

Dugave – najljepše lice Novog Zagreba

Dugave - najljepše lice Novog Zagreba

Obilje zelenila, dobra infrastruktura, kvalitetni stanovi i obilje sadržaja za građane svih dobi nudi zagrebački kvart kojem je ime dao jedan od najvažnijih hrvatskih pjesnika – Gustav Krklec. Naime, prije nekih pedesetak godina gradski su oci velikog pjesnika angažirali da kroz razgovor sa starosjediocima i u kombinaciji s katastarskim planovima izmisli imena za kvartove u Novom Zagrebu koji su se u tadašnje vrijeme gradili. Današnje Dugave dobile su ime prema predratnim njivama na poplavnom zemljištu uz Savu.

Godinama nakon Krkleca i daleko od predratnih njiva i poplavnog zemljišta, počelo je plansko naseljavanje u kojem je osnovni motiv bio miješanje različitih društvenih staleža. Kvart su projektirali ugledni i talentirani arhitekti Ivan Čižmek, Tomislav Odak, Tomislav Bilić i Zdenko Vazar. Najljepše lice novogradnje i Novog Zagreba pokazale su upravo Dugave.

Inspirirani urbanističkim i arhitektonskim nasljeđem Dugava, projektirali smo naselje koje nastavlja najbolje arhitektonske prakse Dugava. Ovaj je novozagrebački kvart prilagođen svim dobnim skupinama i profilima stanara. Odličan temelj za razvoj moderne i kvalitetne infrastrukture ovog naselja danas bili su upravo povijesni razvoj i planska gradnja. U Dugavama svatko može pronaći sadržaje prilagođene njihovoj dobnoj skupini. Mladi će biti oduševljeni blizinom kafića, restorana, knjižnica i drugih kulturnih sadržaja i shopping centara, a roditelje s djecom oduševit će činjenica da se u Dugavama nalazi vrtić Tratinčica i dvije osnovne škole: Osnovna škola Frana Galovića i Prva osnovna škola Dugave. Osim toga, u Dugavama ćete pronaći i širok izbor sportskih aktivnosti: workout park, teretana, judo klub, plesni centar, teniski centar, rukometni klub i nogomet u svima dobro poznatom klubu NK Zelengaj.

Stupnik – glavni čuvar na ulazu u grad Zagreb

Lučko - glavni čuvar na ulazu u grad Zagreb

Općina Stupnik nalazi se u zapadnom dijelu Zagrebačke županije, a graniči sa Zagrebom, Svetom Nedeljom i Samoborom.

Gospodarski procvat ovoga kraja započeo je prije desetak godina otvorenjem trgovačkog centra Mercatone. Netom nakon otvaranja, počele su stizati i brojne druge tvrtke te su otvoreni mnogi trgovački centri. Danas je Stupnik jedna od najbogatijih općina u Hrvatskoj, na području same općine registrirano sjedište ima velik broj poduzeća, a aktivno je njih 119. Registrirano je i 68 obrtnika, a isključivo od poljoprivrede živi relativno malo stanovnika.

Uz brojne kulturne i povijesne znamenitosti, općina Stupnik obiluje i drugim sadržajima potrebnima za ugodan i miran život. S obzirom na to da se općina nalazi najvećim dijelom između stare i nove ceste Zagreb-Karlovac, relativno ste brzo u Zagrebu, ali i u široj okolici. S obzirom na brojne prednosti i potencijal same općine, odlučili smo nove stanove projektirati upravo u Stupniku.

Back To Top
Pretraži